Az okos emberek megoldják a problémákat, a zsenik pedig megelőzik őket

Lean Black Belt oktatás
Lean
Képzések
Időtartam
Szakképzési hozzájárulás
Certifikáció
Lean Focus
igény szerint
nem
Oklevél
Lean Green Belt
5 nap
igen
Oklevél
Lean Black Belt
6 hónap
nem
Záróvizsga
Lean Executive
2 nap
igen
Oklevél
Lean Green Belt
Lean Executive

A képzés célja, hogy a jövőbeli Lean szakemberek megismerkedjenek a Toyota Production System minden aspektusával. A résztvevők képesek lesznek a folyamatok átvilágítása során a veszteségeket felfedni és megszüntetni, valamint az ezzel járó megtakarításokat mérhetővé tenni. Elsajátítják a Kaizen projektek előkészítését és megvalósítását is, melyek segítségével a fejlesztési elképzelések a gyakorlatba átültethetőek.

A képzés időtartama 6 hónap, ami 5 oktatási hetet és 1 hét certifikációs projektet tartalmaz. A modulok közötti 3-4 hetes periódus a felkészülési időszak, amely alatt az ajánlott irodalom, a gyakorlati feladatok, a tesztek és a beszámolók elkészítése történik.

Az Önök által képzésre kijelölt Lean Black Belteknek minden oktatási modul előtt rendelkezésükre bocsátjuk a szükséges szakkönyveket, így a felkészülés során elsajátítják az elméleti alapokat, és közös gondolkodásmód alakul ki, ami a későbbi tapasztalatcserék biztos alapja.

Minden oktatási modul különböző Lean Production partnernél kerül megrendezésre. Ez kiváló lehetőséget nyújt, hogy a résztvevők egymástól tapasztalatokat gyűjtsenek, és rálátást nyújt arra, hogyan lehet a Lean eszközöket különböző iparágakban alkalmazni.

Ezzel a tudással felvértezve képesek lesznek a saját folyamataiktól elvonatkoztatva gondolkozni és azokat külső szemlélő szemszögéből áttekinteni.

A sikeres cerifikáció után ajánlott a képzett Lean Black Belt-eket teljes munkaidőben Kaizen projektek kivitelezésére szabaddá tenni, hogy a tudásukat maximálisan kamatoztatni tudják. A feladatuk a Lean bevetetése a cég szervezeti szintjén, továbbá bármilyen jelentős vezetői pozíciót képes ellátni a jövőben.

Az oktatás alatt Lean Black Beltek elkészítik cégük értékáram tervét és alkalmazzák a megszerzett tudást egy Kaizen projekt során, amelyet Ön választ ki annak függvényében, hogy melyik segíti legjobban elérni üzleti stratégiai céljaikat.

Az oktatás végeztével rendelkezésükre áll az Önök Lean Black Belt-je által készített teljes projektlista, amely az értékáram Lean szemléletű átszervezéséhez szükséges, alkalmazva az egy darabos áramlás és a húzóelv elméletét.

További pozitívum, hogy az oktatás végeztével a Lean Production hálózat segítségével a kapcsolat a Lean Black Belt képzettséggel rendelkezők között megmarad, így egymást tovább támogatva folyamatos Bench Marking-ra van lehetőség.