Nem az a faj a legesélyesebb a fennmaradásra amelyik a legerősebb, és nem is a legokosabb, hanem az amelyik a legjobban képes a változásra.

Charles Darwin
lean
bevezetés
Bevezetési ütemterv Takeda szerint:
Az üzemi eredmény és a mutatószámok jelentős javulását a cég kultúrájának és folyamatainak teljes Lean központú átalakításával lehet elérni. Elszigetelt projektek ritkán hozzák az elvárt eredményeket, viszont a tudatosan egymásra épített projektsorozatok felerősítik egymás hatását.

A kanban projekt például ritkán csökkenti jelentős mértékben a készleteket, viszont egy átépítési idő csökkentéssel (SMED) kombinálva nem csak a gépkihasználtság és produktivitás nő, de akár a gyártásközi készletek is felére csökkenthetőek.

Hasonlóan igaz ez a termeléskiegyenlítésre (heinjka) is, amit a munkahelyi standardok és cellakialakítás nélkül nem lehet bevezetni.

Az első és legfontosabb lépés a megfelelő tervezés (VSD). Kollégáink segítenek elkészíteni cégük Lean bevezetéshez szükséges ütemtervét, meghatározzak megtakarítási potenciálokat, garanciát vállalnak azok eléréséért és segítséget nyújtanak a projektek kivitelezésében.